Privat Bedrift Konsesjonskraft
Våre strømavtaler
Meny

Våre strømavtaler

Spotpris bedrift

For de prisbevisste som ønsker å følge markedet og har et forbruk på over 100 000 kWh.

Vis mer

Langsiktige fastprisavtaler

Vi tilbyr langsiktige fastprisavtaler.

Vis mer

Fastpris bedrift

For bedrifter som trenger eller ønsker forutsigbarhet.

Vis mer

Forvaltningsavtalen Forutsigbar

For bedrifter som ønsker å unngå høye pristopper og samtidig ha en konkurransedyktig kraftpris.

Vis mer

Porteføljeforvaltning

For store bedrifter med et årsforbruk på over 10 GWh.

Vis mer

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og Ishavskraft tilbyr gunstige avtaler til sine medlemmer.

Vis mer

PBL (Private barnehagers landsforbund)

PBL Kraft er avtalen for barnehager som er medlem av Private Barnehagers Landsforbund.

Vis mer

Innkjøpspris bedrift

For de prisbevisste som ønsker å følge markedet og har et forbruk på under 100 000 kWh.

Vis mer

Bærekraft

Vårt bærekraftsoppdrag

  • Redusert strømforbruk
  • Bedre utnyttelse av strømnettet

Motivasjon

80 % av norske utslipp kommer fra sektorer der elektrifisering er det viktigste tiltaket for utslippskutt. I tillegg har elektrisitetsproduksjon høyest utslipp av alle sektorer globalt. Å bygge ut utslippsfri kraftproduksjon og kraftnett for å møte det totale, enorme behovet for fornybar energi i verden, er ikke bærekraftig. Ikke når vi vet at potensialet for strømsparing er stort. I dag sløser vi med både kapasitet og effekt. Å utvikle løsninger som sikrer effektivt og bærekraftig strømforbruk er essensielt for å få ned utslippene.

Hvordan reduserer vi strømforbruket ditt?

Sparetips

Hvor mye koster det å vaske en maskin med klær? Eller å bruke varmtvann? Hvilke sparetiltak lønner seg egentlig? Her har vi samlet flere gode sparetips, og det beste av alt – mange av dem koster deg ingenting! Vi forklarer også hva strømregningen din faktisk består av og viser deg hvor mye forbruket ditt varierer fra måned til måned.

Se gjerne også sparenergi.no for mer om tiltak og støtteordninger til både forbrukere, bedrifter og kommuner.

Ishavskraft-appen

Ishavskraft-appen gjør strømsparing både enklere og morsommere! Hvorfor er forbruket i boligen på bildet høyest på et tidspunkt når hele familien sover? De fant ut av det takket være Ishavskraft-appen og halverte forbruket med et enkelt grep. Ishavskrafts utviklerteam jobber hver dag med forbedring og nye funksjoner for å gjøre strømsparing enda mer smidig for deg! Les mer her.

Varmepumpe

Som Ishavskraftkunde kan du kjøpe varmepumpe med nedbetaling over strømregningen. En stor investering kan dermed bli overkommelig for enda flere. Visste du at varmepumpe kan redusere strømregningen med 700 kroner på én måned? Og redusere kraftbehovet i Norge med 15 TWh? Se utvalget i vår nettbutikk her.

Ishavskraft Online bedrift

Der appen hjelper privatkunder, er Ishavskraft Online bedrift verktøyet for din virksomhet. Et våpen i kampen mot energityvene, rett og slett. Uansett størrelse, ligger forbruket til din bedrift klart i denne portalen. Vi har strukturert tallene for deg så du enkelt finner det du leter etter, enten det er til regnskap, energieffektivisering eller klimarapportering. Sjekk den ut her.

Energieffektivisering

Et av Ishavskrafts store satsingsområder er energieffektivisering som tjeneste. Strømsparing uten at det går på bekostning av verken drift eller komfort. Potensialet er enormt. En rekke produkter er under utvikling, og vi tilbyr allerede nå bedrifter alt fra enkel energikartlegging til omfattende rådgivning. Les mer her.

Hvordan flytter vi strømforbruket ditt?

Ishavskraft-appen

Hvis du vet at spotprisen er veldig høy akkurat denne timen – venter du til neste før du skrur opp varmen hjemme? Før du lader bilen? Ishavskraft-appen gir deg varsel om når strømprisen er på sitt høyeste. Vår nettleieoversikt kan også hjelpe deg ned til et lavere nettleietrinn. Se hvordan du sparer penger med appen her.

Smart varmtvannsbereder

Hvis hele familien dusjer på morgenen før jobb og skole, vil en tradisjonell varmtvannstank starte oppvarmingen av nytt vann umiddelbart – selv om strømprisen ofte er på sitt høyeste akkurat da, mens næringsliv og industri er i aktivitet og skaper knapphet på strøm. En smart varmtvannstank vil avvente til forbruket og prisen går ned, men fortsatt i god tid før dusjen skal brukes igjen. Ishavskraft tilbyr smart varmtvannsbereder med nedbetaling over strømregningen her.

Ishavskraft Online bedrift

Klarer bedriften din å jevne ut forbrukstoppene, kan du spare penger både på strøm og nettleie. Det er i tillegg et svært viktig bidrag til lokalsamfunnet der din virksomhet har forbruk. Ishavskraft Online bedrift er ett av verktøyene vi bruker for å forenkle denne oppgaven for deg. For eksempel viser vi deg hvilke tidspunkt din bedrift har høyest belastning på strømnettet. Sjekk tallene her.

Fleksibilitet

Visste du at bedriften din kan få betalt for å redusere strømforbruket i korte perioder, uten at det rammer driften? Det stemmer! Så anstrengt er situasjonen i kraftnettet at nettselskap betaler for effekt. Utfordringen blir stadig større, og derfor trenger vi at flere bedrifter stiller opp for sitt lokalsamfunn og bidrar. Ishavskraft er en etablert aktør innen fleksibilitet i Norge med flere års erfaring. Nysgjerrig? Ta kontakt med oss her.

Smart Senja

På Senja har næringsutviklingen stanset fordi strømnettet ikke har kapasitet til å levere til flere bedrifter. Ishavskraft jobber med alternative løsninger for å unngå unødvendig utbygging av kraftproduksjon og -nett. Utfordringen er ikke unik. Resultatene vil komme til nytte langt utenfor Norges grenser.

Miljø

Folk

Bærekraftsrapport

ISO-sertifisering

  • ISO 9001:2015 Kvalitet
  • ISO 14001:2015 Miljø
  • ISO 45001:2018 Arbeidsmiljø

Hva mer gjør vi?

Opprinnelsesgarantier

Ishavskraft tilbyr opprinnelsesgarantier til alle kunder. Da garanterer vi at strøm tilsvarende ditt forbruk, er produsert av fornybare energikilder. Vårt standardprodukt er norsk vannkraft. Større kunder kan fritt velge kraftkilde. Les mer om opprinnelsesgarantier her. Ønsker bedriften din opprinnelsesgarantier med en historie? Se arktiske kraftverk her.

Ishavsveien – ladestasjoner

Mange elbileiere i nord ble kurert for rekkeviddeangsten da ladestasjonene til Ishavsveien åpnet. Argumentene mot å kjøre elbil i Nord-Norge er færre takket være Ymber, Alta kraftlag, Hammerfest energi, Repvåg Kraftlag, Luostejok Kraftlag, Nordkyn Kraftlag og Varanger Kraft. Ishavskraft er administrativ bidragsyter i prosjektet og sørger for at all strøm levert til ladestasjonene er opprinnelsesmerket. Se oversikt over alle ladestasjoner her.

NorFlex/EuroFlex – fleksibilitet

Om Ishavskraft er med der det skjer? Ja, det er vi! Fleksibelt strømforbruk vil om ikke lenge angå langt flere enn store industribedrifter. Ishavskraft deltar i en rekke prosjekter med mål om å unngå unødvendig utbygging av kraftnettet. I tillegg til NorFlex og EuroFlex, har vi deltatt i Statnetts iFleks-prosjekt og utviklingen av effektmarkedsplassen Nodes.

Landstrøm

Etter hvert som skip og båter i større grad skal skifte fra forurensende energikilder til ren strøm, blir det behov for en ny type administrasjon av havner. Ishavskraft bistår norske havner med laststyring slik at elektrifisering av båter i minst mulig grad rammer eksisterende virksomheter, og i tillegg kan utløse muligheter for omstillingen på land. Sjekk gjerne også ut vårt søsterselskap Fjuel.

Ishavskrafts Miljøpris

I 2018 etablerte vi en annerledes miljøpris. Vi ønsker å løfte frem de gode tiltakene – selv om de ikke nødvendigvis kommer fra «de beste i klassen». Målet med prisen er både å vise frem alternativene som finnes og å inspirere bedrifter til å tenke bærekraftig i drift og utvikling av egen virksomhet. Les mer her.

Nyheter

Bærekraftsrapport 2023

15.05.24: Vi har hatt DEG i tankene når denne er skrevet, så målet har vært en lettlest og forståelig rapport. Hva gjør Ishavskraft for å redusere utslipp, og hva gjør vi for at folk som har det vanskelig skal få det litt bedre? Les her.

Smart varmtvannsbereder

04.03.24: Etter en pilot i samarbeid med Høiax og husholdninger i Smart Senja-prosjektet, kan Ishavskraft endelig tilby smart varmtvannsbereder med nedbetaling over strømregningen til alle kunder! Les mer om fordeler og erfaringer her.

Nye ladestasjoner

23.11.23: I samarbeid med Senja kommune åpnet Ishavskraft ladestasjon i Gryllefjord i oktober. Stonglandseidet åpnet tidligere i høst og i løpet av vinteren avdukes nok en ladestasjon på Senja, nærmere bestemt Skaland. I tillegg blir det lademuligheter i Tømmerelv (Storsteinnes) og på Tomasjord (Tromsø). På toppen av dette, kommer to nye stasjoner i Alta: Talvik og Amfi. Disse blir en del av Ishavsveien ladenettverk.

Ishavskrafts miljøpris 2023!

20.09.23: Grimstad kommune har opprettet et energikontor med dedikerte ressurser til energisparing. Det var disse energijegerne som ble tildelt årets miljøpris under LINK-konferansen i Alta 20. september. Med energijegernes hjelp, har kommunen redusert strømforbruket de siste årene – til tross for økt areal og energimessig, ugunstige bygg.

Foto: Gaute Bruvik

Åpenhetsloven: Redegjørelse for aktsomhetsvurderinger

14.06.23: Ishavskraft er omfattet av åpenhetsloven som trådte i kraft i fjor. Formålet med loven er å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Vår første redegjørelse for aktsomhetsvurderinger finner du her.

Foto: Gaute Bruvik

Ny reisepolicy for Ishavskraft-ansatte

Vi ønsker å redusere utslipp fra vår aktivitet. Her er et lite utdrag fra nylig vedtatt policy:
– Minst to formål per flyreise
– Unngå mellomlanding
– Kollektivtransport fremfor taxi
– Eventuell leiebil skal være elektrisk
– Personalsamlinger skal foregå i Norge

Foto: Fremstr

Psykologi for en mer bærekraftig fremtid

18.04.23: «Verden står i økende grad overfor en klimakrise som vi alle må bidra til å forhindre. Dette vet vi, men hvorfor er dette så vanskelig å iverksette i hverdagen vår?» Les hele kronikken til Julia Wagner, M. Sc. Psykologi, bærekraftstrainee og kundeanalytiker i Ishavskraft her.

Foto: Ishavskraft

Elscootere til NM og Ski Classics

23.03.23: Ishavskraft er stolt sponsor av både NM i skiskyting og Reistadløpet. Til arrangementene henter vi inn seks elscootere fra Rovaniemi i Finland og stiller med vår egen mobile ladehenger. Les mer her.

Trippel ISO til 2025

14.12.22: Ishavskraft besto årets revisjon og er re-sertifisert etter standardene ISO 9001:2015 Kvalitet, ISO 14001:2015 Miljø og ISO 45001:2018 Arbeidsmiljø – sertifiseringer vi er stolte over å ha hatt siden 2010!

Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune

Klimapartnerkonferansen Troms og Finnmark

16.11.22: Å kutte unødvendig strømforbruk er kritisk for å få ned utslippene, både i Norge og i resten av verden. Dette fikk Ishavskraft gleden av å snakke om fra scenen under årets Klimapartnerkonferanse .

Foto: Mikael Utsi

Sparte 26 % med varmepumpe

12.10.22: Vi har sammenlignet forbruket til våre kunder før og etter installasjon av varmepumpe. Besparelsen i februar var på 26 % i snitt og ved vedvarende høy strømpris sparer du umiddelbart mer enn kostnaden av varmepumpen. Les mer her.

Foto: VERTE

Flytter til BREEAM-bygg

29.09.22: Miljøsertifisering var avgjørende da Ishavskraft signerte leieavtale for nye lokaler til hovedkontoret i Alta. Bygget er under oppføring og vil stå ferdig i siste del av 2023.