Privat Bedrift Konsesjonskraft
Våre strømavtaler
Meny

Våre strømavtaler

Spotpris bedrift

For de prisbevisste som ønsker å følge markedet og har et forbruk på over 100 000 kWh.

Vis mer

Fastpris bedrift

For bedrifter som trenger eller ønsker forutsigbarhet.

Vis mer

Forvaltningsavtalen Forutsigbar

For bedrifter som ønsker å unngå høye pristopper og samtidig ha en konkurransedyktig kraftpris.

Vis mer

Porteføljeforvaltning

For store bedrifter med et årsforbruk på over 10 GWh.

Vis mer

Felleskraft bedrift

For bedrifter som ønsker å følge markedet, men også ønsker trygghet mot høye pristopper.

Vis mer

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og Ishavskraft tilbyr gunstige avtaler til sine medlemmer.

Vis mer

PBL

PBL Kraft er avtalen for barnehager som er medlem av Private Barnehagers Landsforbund.

Vis mer

Innkjøpspris bedrift

For de prisbevisste som ønsker å følge markedet og har et forbruk på under 100 000 kWh.

Vis mer

Fornybar energi.

Etterspørselen etter opprinnelsesgarantier øker.  Bedrifter tar samfunnsansvar og kundene stiller krav. Vi har ingen garanti for at strømmen i nettet er fossilfri. Det kan vi gjøre noe med. Opprinnelsesgarantier er et viktig virkemiddel for å oppnå målet om et 100 % fornybart kraftmarked.

Foto: Odd Magne Kvålshagen

Miljøansvar

Vi må alle ta ansvar nå. Ved å opprinnelsesmerke tar du et aktivt valg om å støtte fornybar energi, og svarer med det på FNs bærekraftsmål nummer 7 Ren energi for alle.

KLIMARAPPORTERING

Ved bærekraftsrapportering i henhold til GHG-protokollens standard vil bedriftens Scope 2-utslipp elimineres om strømmen er opprinnelsesmerket. Uten opprinnelsesgarantier må utslippsfaktor fra europeisk restmiks benyttes. I 2021 utgjorde dette 405 gram CO2 per kWh. Ta kontakt med oss ved behov for veiledning rundt klimarapportering. 

KUNDEKRAV

Bedrifter i alle bransjer setter nå målsetninger for bærekraft, og det må de – fordi kundene stiller krav. Det handler om samfunnsansvar og økt konkurransekraft. Bærekraft har blitt et prestasjonsområde på lik linje med pris og kvalitet. Ikke la din bedrift bli hengende etter. Vi bistår med alt fra rapportering til kommunikasjon internt, mot kunder og overfor eiere.
(Tall NVE 2021)

100% Vannkraft

Ved å velge opprinnelsesmerket strøm fra Ishavskraft, får bedriften opprinnelsesgarantier fra norske vannkraftverk. Bedriften tar et aktivt valg om foretrukket energikilde, og kraftprodusenten kan bruke inntekten til kapasitetsutvidelser ved eksisterende kraftverk. Rundt 90 prosent av produksjonskapasiteten i Norge eies av stat, fylkeskommuner eller kommuner. Slik sett kommer inntekten folk til gode uansett. Det er en viktig årsak til at vi har sagt at opprinnelsesgarantier formidlet via Ishavskraft skal komme fra norsk vannkraft.

Spesifikk opprinnelse

Vi kan også tilby opprinnelsesgarantier fra et spesifikt kraftverk som bedriften selv velger. Dette kan for eksempel være kraftverk som ligger i nærhet til deres lokasjon, og som skaper inntekter og arbeidsplasser i lokalmiljøet. På denne måten kan bedriften selv bestemme hvilket kraftverk som skal få inntekten og bruke dette i intern og ekstern markedsføring. Vi formidler opprinnelsesgarantier fra kraftverk i hele Norge, og forvalter garantier for 28 kraftverk som alle produserer fornybar energi i arktiske strøk.

Andre ønsker

Opprinnelsesgarantier fra vind- eller solkraft? Kraftverk med miljømerker som Brä Miljöval, EKOenergy eller TÜV SÜD? Ta kontakt med oss! Har bedriften lokaliteter i utlandet? Vi kan skaffe opprinnelsesgarantier fra hele verden.

Varedeklarasjon om man ikke kjøper opprinnelsesgarantier

Kunder som ikke kjøper opprinnelsesgarantier kan lese mer om NVEs årlige beregning av varedeklarasjonen. Les mer her
Vår egen varedeklarasjon finner du her.

Arktiske kraftverk

Opprinnelsesmerket strøm er beviset på at din bedrift har tatt et aktivt valg. Ønsker dere å gå lenger? HER finner du oversikt over 28 kraftverk som alle produserer fornybar energi i arktiske strøk.

Se hvor din bedrift kan få fornybar energi i fra

Kåven vannkraftverk i Alta kommune og Fakken vindkraftpark i Karlsøy kommune, Troms og Finnmark fylke.

miljøbevisste kunder og bærekraftig valg

Sommarøy Arctic hotel

Reiselivsaktører møter allerede krav fra både norske
og internasjonale kunder. Det er blant årsakene til at Sommerøya Arctic Hotel tar miljøvalg for sin bedrift. – Det å ta vare på naturen er viktig for oss her ute, sier hotellvert Kjell Ove Hveding. Se hva hotellet tenker om miljø og bærekraft.

Nordic Choice Hotels

Kjeden er en foregangsbedrift innen bærekraftarbeid,
og Ishavskraft er stolt samarbeidspartner til et selskap
som stiller strenge krav til sine leverandører. Vi leverer opprinnelsesmerket strøm til over 200 Choice-hoteller
i inn- og utland.

North Agency

Det å opprinnelsesmerke strømmen bedriften bruker,
er kun en del av innsatsen skipsserviceselskapet North Agency gjør for å bidra til mer bærekraftig sjøfart. Her kan du få et innblikk i deres arbeid. Selskapets engasjement for et grønnere samfunn gjorde at de ble belønnet med Ishavskraft miljøpris i 2019.

Kontakt oss.

Har du noen spørsmål eller ønsker en innledende samtale, ta kontakt med oss på telefon 08526, eller på e-post bedriftskunde@ishavskraft.no
Robin Strand
Markedssjef bedrift

Ishavskraft AS, Løkkeveien 111, 9510 Alta | Org nr NO979 139 268 | © 2022
Personvern og informasjonskapsler (cookies)